Over Annelies

Ik ben Annelies Visser, 32 jaar en woon samen met mijn vriend in Silvolde. Sinds 2018 ben ik afgestudeerd leefstijlcoach aan de Post HBO opleiding Academie voor Leefstijl en Gezondheid.

Mijn achtergrond is HBO (oncologie)verpleegkundige en dit is een goede aanvulling op mijn beroep als leefstijlcoach. Daarnaast weet ik hoe belangrijk een gezonde leefstijl voor je lichaam is, om welvaartsziekten zoals obesitas, hart-vaatziekten te voorkomen en deze kennis wil ik graag overdragen naar onze samenleving, uw bedrijf of instelling.

Ervaringsdeskundige

Ook heb ik zelf ervaren wat gezonde leefstijl met me doet en hierdoor voel ik me fysiek en mentaal goed in mijn vel zitten.

Naast de kennis van verpleegkundige en leefstijlcoach ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van niet aangeboren hersenletsel. Enkele jaren geleden ben ik aangereden, waardoor ik in een wereld kwam, waar je niet op zit te wachten. Echter door de wegen die ik heb bewandeld en de keuzes die ik heb gemaakt, sta ik er nu als leefstijlcoach. Dit geloof en vertrouwen draag ik graag over in mijn coachingstrajecten. Ik geloof dat gedragsverandering, acceptatie, wilskracht en zelfvertrouwen, de sleutel zijn tot succes. Het maakt niet uit welke achtergrond of ervaringen je hebt, voor iedereen kan er een plan op maat gemaakt worden.

Deze rugzak met ervaring neem ik mee en ik ben geen ‘groentje’ in dit vakgebied. Graag help ik iedereen die vragen heeft omtrent leefstijl en daar wil ik mensen met niet aangeboren hersenletsel zeker bij betrekken. Zelf weet ik hoe moeilijk het is om een begin te maken aan je ‘nieuwe leven’ en de juiste mensen te vinden. Echter ben ik ervan overtuigd dat iedereen weer een zinvol leven kan krijgen, met eigen doelen en wensen. Daar heb je veel geduld, moed, wilskracht en de juiste mensen voor nodig en ik hoop een van die mensen te zijn.

Graag hoop ik je te verwelkomen bij Annelies Leefstijlcoaching.

Neem contact met me op

Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland

Als leefstijlcoach ben ik aangesloten bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland.

“De bij de BLCN aangesloten leefstijlcoaches begeleiden mensen bij hun proces naar een gezond en vitaal leven, fysiek, mentaal en emotioneel. Hbo leefstijlcoaches kunnen mensen niet alleen helpen om algemene adviezen over voeding, bewegen, slaap en ontspanning om te zetten in een persoonlijk plan, maar vooral begeleiding bieden om dat plan werkelijkheid te maken. Daarbij gaat het om zaken als weten hoe je lichaam en geest werken, je tijd en energie beheren, goed omgaan met je omgeving en stress en onrust kunnen hanteren. Centraal staat het vinden en versterken van motivatie en drijfveren, en mensen van daaruit goede keuzes laten maken. Dat onderscheidt de leefstijlcoach van andere leefstijlprofessionals.”